22 Ekim 2013 Salı

Mor Güller

Benim bu mor sevdam yüzümden eşim, "Walter White'ın baldızına döndün"  dese de, aynen mor mor devam hayata... Hiç de mor kıyafetim falan yok, enteresandır ki:) Fakat örgüdür, tığdır bu işlerde mora yatkınım onu kabul edelim. Mor bir dünya için can-ı gönülden bir kez daha:))

Şu anda görüntülemekte olduğunuz eser, yine sevgili hanımelim.net'te düzenlenmiş olan Anneler Günü etkinliği nedeniyle düşünülüp üretilmiştir. Geçen yıldan kalmadır. Herhangi bir anneye hediye edilmemiş, tarafımdan vazgeçilememiş ve dekorasyonumun ayrılmaz bir parçası olmuştur. Bu gülleri tığla yaptım, sepet ise enteresan ki, eski püskü bir çiçek sepeti, beyaz boyayla boyanıp verniklenerek yenilendi. Bir anlamda geri dönüşüm de olmuş oldu yani... Şöyle:
 
yapılışına da gelecek olursak şöyle anlatmışım vakti zamanında... Anlamayan olursa yorum bırakabilir, ben de hiç üşenmem tekrar yazarım hatta belki iyi günümde olursam aşama aşama yapıp fotoğraflarım:) Neden olmasın ki, bu blogu paylaşmak için açtım...
 
 
1) zincir cekiyoruz, 40- 60 arasi iyi oluyor.
2 ) ilk siraya batirip 3 kerede cikin, araya bir zimncir cekin ayni yere batip yine uc kerede cikin. 3'lu brit ya da trabzan. Nasil diyorsaniz.m
3) arada zincir cekmeden bir tane atlayin ve yanindakine batin trabzan yapin, yine bir zincir cekip 3'lu trabzan yapin.
4) zincir cekmeden bir tane atlayin ve ayni seyleri yapin,  trabzan 1 zincir tekrar trabzan.

5) butun sira sonuna kadar yapin bunu sira sonuna gelince donun ve arada 1 zincir cektigimiz yerlere bu sefer iki kere uclu trabzan ve araya iki zincir cekiyoruz. Yani olusan kucuk " v " lerin icine iki tane uclu trabzan yapiyoruz. Arasina iki zincir cekip ayni yere iki tane daha uclu trabzan yapiyoruz. Aynen sira sonuna kadar gidiyoruz.

6) sira basina gelince su an elimizde bulunan " v" leri yuva kabul edip iclerine 9 tane 3'lu trabzan yapiyoruz. Her yuvayi dolduruyoruz ve diger yuvaya atlarken zincir cekmiyoruz. Hepsi bitince en uctan tutup kiviriyoruz ve zaten kendiliginden gulumuz olusuyor. Ayni renkten iplikle da sabitleyip bu gulleri istedigimiz yerde, fular, kolye, susleme gibi her yerde kullanabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder